chiddush logo

מתכוני פשטידות לפסח- Recipes for Passover Pies

7/4/2017

 מתכוני פשטידות לפסח- Recipes for Passover Pies 
באדיבות הגב' עינב קרוון שה' יברך אותה ואת משפחתה בשפע ובריאות ושימלא את כל משאלות ליבם לטובה ולברכה

להורדה לחצי כאן



חלק מהמתכונים:

פשטידת ירקות

·         תפוח אדמה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ

·         ביצה - 5 Large

·         אפונת גינה וגזר - קופסת שימורים (330 גרם)

·         פטרוזיליה - 1/3 צרור - סה"כ (38 גרם), קצוצה.

·         אבקת מרק בטעם עוף - כפית גדושה (12 גרם)

·         מלח - 1/2 כפית שטוחה

·         פלפל לבן - 1/4 כפית שטוחה, או פלפל שחור גרוס.

·         כורכום - 1/2 כפית שטוחה

·         אבקת אפיה - 1/2 כפית - סה"כ (3 גרם)

·         שמן קנולה - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל), לטיגון.

 

אופן הכנת המתכון

מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה, מצננים היטב, מקלפים ומרסקים למחית חלקה, תפוח אדמה אחד מרסקים גס, מוסיפים ביצה ביצה ומערבבים. מוסיפים את שאר המצרכים (חוץ מהשמן) ושוב מערבבים.
בסיר יציקה קטן (כ- 3.5 ליטר עם ציפוי טפלון/קרמי) מחממים את השמן ושופכים את התערובת. על אש בינונית מטגנים כ- 10 דקות.

מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כ- 50 דקות עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה מלמעלה.

מצננים מעט, הופכים על צלחת ונהנים.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פשטידת מצות עם פטריות

מצרכים למתכון (16 מנות/יחידות, 80 גרם למנה\יחידה)

·         שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל), לטיגון הבצל.

·         בצל - יחידה בינונית (125 גרם), קצוץ.

·         פטריות שמפניון חתוכות - 2 קופסאות שימורים - סה"כ (460 גרם), מסוננות.

·         שום - ראש, מקולף, מפורק לשיניים וכתוש.

·         מצות - 6 יחידות - סה"כ (180 גרם)

·         כוסברה - צרור (92 גרם), קצוצה.

·         ביצה - 4 Large

·         קמח מצות -  כפות שטוחות - סה"כ (18 גרם), 2-3 כפות.

·         מלח - כפית שטוחה

·         פלפל שחור - כפית שטוחה

·         שמן קנולה -  כפות - סה"כ (25 מ"ל), 2-3 כפות לטיגון הפשטידה.

 

אופן הכנת המתכון

במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות וממשיכים בטיגון קל כ- 5 דקות נוספות, מוסיפים למחבת את שיני השום הכתושות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון קל כ- 5 דקות נוספות, מצננים ומעבירים לקערה.
 מרטיבים היטב את המצות (אפילו להשרות אותן במים כ- 2-3 דקות), מייבשים במגבת ושוברים מוסיפים את הכוסברה, הביצים, קמח המצה והתבלינים, ומערבבים היטב עד איחוד המצרכים.

 מחממים שמן במחבת (2 כפות), מוסיפים את התערובת ומהדקים היטב למחבת. מטגנים כ- 2-3 דקות על אש גבוהה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 7-8 דקות נוספות.
7. 
הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת גדולה, מוסיפים כף שמן נוספת, מחזירים את הפשטידה למחבת, מטגנים על להבה גבוהה כ- 2 דקות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 7-8

.

 

 

 

 

 

 

 

חביתיות כשרות לפסח

מצרכים למתכון (6 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה)

·         מצות - 4 יחידות - סה"כ (143 גרם)

·         גבינת פטה - 50 גרם

·         קשקבל - 50 גרם

·         בצל ירוק - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (45 גרם), קצוצים דק.

·         פטרוזיליה - 10 גבעולים בינוניים - סה"כ (100 גרם), קצוצה.

·         כוסברה - 10 גבעולים - סה"כ (30 גרם), קצוצה.

·         ביצה - 4 Large

·         מלח - קורט

·         פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה

·         שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל), לטיגון.

אופן הכנת המתכון

לשבור את המצות לתוך קערה, להוסיף עליהן מים ולהמתין כ- 5 דקות
לפורר את המצות עם מזלג, לגרד גבינות ולהוסיף לקערה או להוסיף את הגבינות לקערה ולרסק עם מזלג, להוסיף את הבצלים הירוקים, הפטרוזיליה והכוסברה.להוסיף את הביצים ולערבב היטבלהוסיף את התבלינים, לטעום (אם צריך לתקן) ולערבב היטב.
 
לתת לתערובת לנוח כ- 5 דקות.
ליצור קציצות מהתערובת ולטגן בשמן משני הצדדים.
 
להגיש עם מלפפונים חמוצים וזיתים.
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

להקדשת החידוש (בחינם!) לעילוי נשמה, לרפואה ולהצלחה לחץ כאן
חולק? מסכים? יש לך מה להוסיף? חווה דעתך על החידוש!
דיונים - תשובות ותגובות (0)
טרם נערך דיון סביב חידוש זה