chiddush logo

כל היתרונות שבשתיית קפה טרי

נכתב על ידי חידושים ממומנים, 20/3/2020

 

קפה הוא משקה הטומן בחובו כמה מאפיינים ויתרונות מובהקים, כאלו אשר הפכו אותו זה מכבר למשקה הפופולארי ביותר בעולם. רובנו איננו אוהבים להתחיל את הבוקר ללא כוס הקפה שאנחנו כל כך אוהבים, ותרבות הקפה המפותחת של ישראל הפכה בשנים האחרונות למעודנת ואיכותית עוד יותר, כאשר הסטנדרטים של צרכן הקפה הישראלי הממוצע הלכו ועלו. ספציפית, מגלים יותר ויותר צרכני קפה בכל רחבי העולם כי שתיית קפה טרי, כזה המוכן מפולי קפה אשר נטחנו במקום, טומנת בחובה כמה וכמה יתרונות מהותיים, כאלו שלא ניתן (ולא כדאי) להתעלם מהם. להלן כמה מהיתרונות הנלווים לשתיית קפה טרי, מפולים אשר נטחנו במקום –

 

אין תחליף לטעם – חובבי קפה מושבעים ואניני טעם אשר שמים לב לכל הניואנסים הדקים שבטעם ובארומה של כוס הקפה שהם שותים יודעים להעיד ללא כל צל של ספק כי כאשר מדובר בקפה טרי אשר נטחן זה עתה, הטעם הוא חסר תחרות – קפה טרי הוא פשוט טעים יותר! יש לכך כמובן גם הסבר טכני פשוט – כאשר קפה נטחן הוא הופך לרגיש ביותר לסביבה בה הוא מאוחסן. לכן השפעות כמו לחות, חשיפה לאור, חמצון וכו' גורעות מאיכותו ומטעמו ככל שהוא נמצא יותר זמן במצב בו הוא כבר לאחר טחינה. כאשר מדובר בקפה מפולים שזה עתה נטחנו, אין לקפה זמן להיפגע מכל ההשפעות הסביבתיות הללו ולכן הוא הטרי והטעים ביותר

 

ארומה שלא ניתן לשחזר – נקודה נוספת שחובבי קפה מושבעים יוכלו לאשר היא כי כאשר הקפה טרי, הארומה המתקבלת במהלך הכנתו היא משובחת ואיכותית ביותר, כזו שלא ניתן לשחזר כאשר מדובר בקפה שאינו טרי, גם אם זהו קפה איכותי ביותר. את הניחוח העשיר של הקפה תקבלו במלוא עצמתו כאשר מדובר בקפה טרי שנטחן זה עתה. נקודה זו מתקשרת לנקודה הקודמת, בדבר הטעם חסר התחליף של קפה טרי, שכן כאשר קפה עומד לאחר שהוא כבר טחון הוא סופג הן טעמים והן ריחות וארומות מאלמנטים שונים בסביבתו, וספציפית ממאכלים אחרים. ככל שהקפה עמד פחות זמן לאחר שנטחן, כך הארומה והטעמים ה"זרים" שהוא יספוג תהיה קטנה יותר, עד ממש אפסית

 

בריא יותר – קפה הוא משקה אשר עשיר בנוגדי חמצון, כמו גם ברכיבים נוספים התורמים לבריאות בצורה זו או אחרת (במידה ושותים קפה איכותי ובכמויות סבירות). כאשר מדובר בקפה טרי, כזה אשר עבר כמה שפחות זמן מרגע טחינתו, כמות נוגדי החמצון היא הגדולה ביותר, ולכן גם תרומתם לגוף. בנוסף, גם שאר ההשפעות החיוביות של שתיית קפה (הפחתה של עייפות, שיפור של הזיכרון ועוד) מועצמות כאשר מדובר בקפה טרי שנטחן ממש לאחרונה

 

למצוא את הטעם המושלם עבורכם – רבים מגלים כי בעידן מכונות הקפה הביתיות ובתי הקפה האיכותיים בשפע הם מוצאים בסופו של דבר את ההרכב המושלם עבור כוס הקפה המועדפת עליהם – את הניואנסים השונים אשר הופכים כוס קפה מסוימת למועדפת עליהם. כאשר מכינים את הקפה מפולים טריים ניתן להגיע ביתר קלות ומהירות למתכון המושלם והמתאים ביותר ספציפית עבורכם, מפני שכמות ה"הפרעות" האפשריות השונות (דוגמת ספיחת טעמים זרים וכו') היא מינימאלית.


 קרדיט לתמונה: פוטוליה


להזמנת פולי קפה טריים במבחר טעמים ומוצרי קפה נוספים גלשו לאתר קפה ורו https://www.vero-cafe.co.il/

להקדשת החידוש (בחינם!) לעילוי נשמה, לרפואה ולהצלחה לחץ כאן
חולק? מסכים? יש לך מה להוסיף? חווה דעתך על החידוש!
דיונים - תשובות ותגובות (0)
טרם נערך דיון סביב חידוש זה