דרכי הכשרת כלים מצויים     
 
                דרכי הכשרת כלים מצויים (באדיבות הרב חגי הראל)
| 
   הכלי  | 
  
   אופן הבליעה  | 
  
   דרך הכשר  | 
  
   הערות  | 
 
| 
   שיש,כיור,שולחן עבודה   | 
  
   רוב בליעה- בצונן מיעוט בליעה- בעירוי מכ"ר  | 
  
   שו"ע- מעיקר הדין ניקוי ונהגו עירוי רמ"א- מעיקר הדין עירוי  | 
  
   אפשר גם לכסות בנייר כסף  או לשים חוצץ לכיור  | 
 
| 
   פלטה 
  | 
  
   בלע ישירות מהפיתה ע"י אש  | 
  
   לנקות היטיב, ליבון קל במשך חצי שעה,
  כיסוי בנייר כסף.  | 
  
   יש אומרים שמספיק או ליבון קל או כיסוי
  בנייר כסף. ויש הממליצים גם לשפוך מים תוך כדי הרתחה (כאבן מלובנת)  | 
 
| 
   תנור   | 
  
   רוב בליעה- אדים מיעוט בליעה- ישירות משיירי האוכל  | 
  
   גרש"ז: ליבון קל- הדלקה לחום המירבי במשך שעה.  אי אפשר להכשיר התבניות.  | 
  
   נוהגים לנקות לפני ההכשרה. ויש הממליצים
  לשים נייר כסף על הרשתות. יש אומרים שא"א להכשיר.  | 
 
| 
   תנור פירוליטי (500 מעלות)  | 
  
   רוב בליעה- אדים מיעוט בליעה- ישירות משיירי האוכל  | 
  
   לשים על התוכנה של ניקוי עצמי (למשך
  שעתיים  | 
  
   אג"מ- 371 מעלות זה כבר ליבון חמור.
  מחלוקת בין המדענים האם התבניות מגיעות לחום של ליבון חמור.  | 
 
| 
   מיקרוגל  | 
  
   בליעה ע"י זיעה  | 
  
   נקיון היטב, 24 שעות לא להשתמש, לשים בפנים
  קערת פלסטיק עם מעט סבון ולהדליק רבע שעה , וגם בפסח לחמם רק בכלים סגורים היטיב  | 
  
    הרבה פוסקים: יש אפשרות להכשיר ועדיף שלא  | 
 
| 
   גז  | 
  
   שיירי אוכל שגלשו  | 
  
   מגש- מים רותחים מבערין וכיפות- ליבון קל במקום הגז  חצובה-ליבון קל במבער  | 
  
   יש המכסים החצובה בנייר כסף שימנע מגע
  כלי.  | 
 
| 
   
 מיחם 
  | 
  
   יש הנוהגים לשים פיתות או אפילו שמו פעם
  אחת  | 
  
   שלושת רבע- מוכשר בהרתחה עצמית. רבע עליון- להכניס בהגעלה הציבורית  | 
  
   המכסה- לכאורה בולע באש וצריך ליבון
  חמור? מחדש האור לציון שבליעתו מהלח ולכן דינו כמיחם לקולא  | 
 



