כלים , שהשימוש בהם היה בחמץ  קר      
 
                נכתב על ידי כ_דובינסקי, 12/3/2018
ב"ה
לכל בנות ישראל הטובות והכשרות חודש טוב  ושמח  !!!!!
ונהורא מעליא 
ה' עליכן תחיו 
יתן לכן ה' בריאות כוח וסבלנות , אהבה עד בלי די
איך מכשירים לפסח , כלים , שהשימוש בהם היה בחמץ קר 
=========================================
כפי שהשתמשו , כך יהיה ההכשר  "  כבולעו כך פולטו  "
ז"א  בחום ובצורה שהכלי בלע את החמץ 
באותו אופן מכשירים אותו , וכך פולט את החמץ והוא כשר לפסח .
מכאן  הכלים הבאים שאנו משתמשים בהם בקר , די להם בסיבון ורחיצה טובה  ,   וכך יהיו כשרים לפסח 
-------------------------------------------------------------------------------
פומפיה שמגרדים בה ירקות ופירות קרים , אפילו בצק קר .
כותש שום  , גביע קידוש זכוכית או מתכת  ,  קוצצי ירקות למיניהם  .
צנצנות לאחסון  ,  אפילו היו בהן עוגיות  .
כל הצנצנות למיניהן  לאחסנת  - סוכר,  תה  ,קפה , קקאו  , וכו' 
מגשים למיניהם   ,  קערות הגשה לפירות  ,  עוגיות  , וכו' 
קערות שונות המשמשות לסלטים קרים  ,  
 קרש חיתוך מפלסטיק או זכוכית  .  עדיף תמיד משטח חיתוך מזכוכית יותר נקי מחיידקים .
כוסות ששתו בהם שתיה קרה , וכן קנקנים לשתיה קרה .
בלנדר שטחנו בו  ירקות פירות  בלבד  -  מנקים היטב בסבון רוחצים והוא כשר לפסח
כל כלי הזכוכית  { לספרדים }       ( אשכנזים מחמירים בחם )
====================
כל כלי מזכוכית , שהשימוש בו היה בחום  ,קל וחומר בקר 
מקרצפים אותם היטב , רוחצים והם כשרים לפסח 
אלו מקצת דברים בסיסיים ונצרכים 
אם למישהי יש שאלה אשמח להשיב , אם אוכל בעזר ה'  .
גאולה שלמה  , יראת שמיים טהורה  ובריאות איתנה 
לכן ולכל ישראל הנחמדים
באהבת ישראל חינמית 
להקדשת החידוש (בחינם!) לעילוי נשמה, לרפואה ולהצלחה לחץ כאן
		דיונים - תשובות ותגובות (0)



